Adizes trening o menadžmentu za Mrežu za aktivne zajednice

Fotografija sa treninga Fotografija sa treninga

14.-16. februar: U organizaciji Adizes instituta održan trening o menadžmentu za članice Mreže za aktive zajednice. 

 

 


Adizes trening o menadžmentu za Mrežu za aktivne zajednice


Svi oni koji su se u svom profesionalnom razvoju dotakli teme menadžmenta i liderstva vjerojatno su se susreli i sa imenom dr Isaka Adizesa, tvorca metode poznate po svom jedinstvenom pristupu upravljanju organizacionim promjenama zasnovanom na procesu kojim se izgrađuje uzajamno poštovanje i poverenje. Adizes Institut je do sada primjenio svoju teoriju o upravljanju promjenama u kompanijama, javnim ustanvama i neprofitnim organizacijama širom svijeta, a neki od njihovih klijenata su izmedu ostalih Royal Dutch Shell, Bank of America, Domino's Pizza, Northtrop Aviation, Franklin Mint, The Body Shop kao i vlade Izraela, Brazila, Gane i Švedske, itd.

Tokom trodnevnog treninga održanog u Sarajevu predstavnici/e devet organizacija uključenih u projekat ''Mreža za aktivne zajednice''  također su imali/e priliku da se upoznaju sa Adizes metodologijom i da usvoje nova znanja i vještine neophodne za izgradnju efikasnih i efektivnih menadžment sistema. Na treningu su prezentirani najznačajniji elementi manadžmenta kao što je upravljanje promjenama, stilovi menadžmenta, delegiranja i razvoja odgovornosti, upravljanja konfliktima i  timskog rada. Trening je vodila Irena Bulat, izvršna direktorica Adizes instituta u Beogradu.

Ova edukacija će biti od velike koristi kako za daljnji organizacioni razvoj članica Mreže i njihovu dugoročnu održivost, tako i za članove i članice savjeta MZ iz devet bosanskohercegovačih općina/opština koji će u daljnjem toku projekta učestvovati u edukacijama o menadžmentu organiziranim od strane Mreže i dobiti priliku da i sami razvijaju svoje vještine menadžmenta bazirano na Adizes metodologiji.
 
Projekat  ''Mreža za aktivne zajednice’’ financira Europska unija  (više o projektu: www.zaz.ba )

na vrh